Buradasın
Patlıcanın en güzel böreği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanın en güzel böreğini yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Köz Patlıcanlı Börek Tarifi 1:
- Malzemeler: 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı et suyu, aldığı kadar un, 3 közlenmiş patlıcan, 250 gr kavrulmuş kıyma, 1 yumurta sarısı, tuz, karabiber 1.
- Yapılışı: Hamuru hazırlayıp iki parçaya ayırın 1. Bir katını tepsiye yerleştirin, ortasına köz patlıcanla karıştırılmış kavrulmuş kıymayı koyun 1. İkinci parça hamuru da açarak üst katı hazırlayın, üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Domates Soslu Patlıcan Böreği Tarifi 2:
- Malzemeler: 4 küçük ve etli patlıcan, 300 g beyaz peynir, 3 yumurta, 4-5 dal maydanoz, panesi için 3 yumurta ve 1 su bardağı galeta unu, kızartmak için 1 su bardağı ayçiçek yağı, domates sosu için 1 kg domates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, tuz, 1 yemek kaşığı sirke 2.
- Yapılışı: Domatesli sos için rendelenmiş domatesleri ve ince kıyılmış sarımsakları sıvı yağda pişirin 2. Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra fırında 20 dakika pişirin 2. İç malzemesi için peyniri çatalla ezin, yumurtayı ve kıyılmış maydanozu ilave ederek malzemeyi birbirine yedirin 2. Patlıcanların her birine yarık oluşturarak iç malzemeyi özenle yerleştirin ve kızartın 2. Domatesli sosun içine yerleştirip servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: