Patlıcan ve yumurta ile değerlendirilebilecek iki farklı tarif: 1. Patlıcanlı Yumurta: - Malzemeler: 4 adet patlıcan, 5 adet yumurta, 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş), 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, pul biber, 1 su bardağı maydanoz. - Yapılışı: Patlıcanları közleyip doğradıktan sonra teflon tavada tereyağı ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kaşarı ilave edip karıştırın. Yumurtaları kırıp birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ve maydanozu ekleyip bir dakika daha karıştırıp ocaktan alın. 2. Köz Patlıcanlı Yumurta: - Malzemeler: 2 adet patlıcan, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber. - Yapılışı: Patlıcanları ocakta közleyip kabuklarını soyun ve minik minik kıyın. Sarımsakları içine rendeleyin. Tavaya sıvı yağı alıp çırpılmış yumurtaları ve baharatları ilave edin. Yumurtalar pişme belirtisi gösterdiğinde, patlıcan ve sarımsak karışımını ekleyin. Karıştırarak pişirip servis yapın.