Buradasın
Patlıcanlı ve kabaklı börek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanlı ve kabaklı börek yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 5 adet kabak 1;
- 1 adet konserve közlenmiş patlıcan veya 5 adet patlıcan 1;
- 1 demet maydanoz 1;
- 1 demet dereotu 1;
- Kaşar peyniri 1;
- 1 adet yumurta 1.
Yapılışı:
- Közlenmiş patlıcanı küçük küçük doğrayın 1.
- Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın 1.
- Büyük bir kasede közlenmiş patlıcan ve kabakları karıştırın 1.
- Üzerine ince kesilmiş dereotu ve maydanozu katın ve karıştırın 1.
- Kaşar peynirinin yarısını rendeleyip harca ekleyin ve tekrar karıştırın 1.
- Fırın tepsisini yağlayın ve harcı yayın, hafifçe bastırın 1.
- Kalan kaşar peynirini serpin ve üzerine bir yumurta kırın, karıştırın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 1.
Püf noktası: Artan sos, böreğin üzerine dökülerek daha çıtır bir doku elde edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: