Buradasın
Patatesli yumuşak poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli yumuşak poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak) 1;
- Yarım paket kabartma tozu 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 4 su bardağı un 1;
- İç harcı için: 2 adet haşlanmış patates, tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatlar 1;
- Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1.
Yapılışı:
- Tüm hamur malzemelerini bir kap içerisine alarak karıştırın 1.
- Unu, eleyerek ve azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun 1.
- İç harcı için; bir kap içerisine haşlanmış patatesleri rendeleyin 1. Ardından tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatları da ekleyerek karıştırın 1.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve elinizle oval şekli verin 1.
- Ortasına, hazırladığınız iç harcından ekleyip yuvarlayarak kenarları birleştirin ve elinizle şeklini düzeltin 1.
- Yağlanmış olan tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün 1.
- 170 derece sıcaklığındaki fırında pembeleşene dek pişirin 1.
- Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: