Buradasın
Patatesli yumuşak poğaça nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli yumuşak poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- İç harcı için:
- Üzeri için:
Yapılışı:
- Yaş mayayı ılık suda eritip şeker ve tuzu ekleyin 1.
- Ilık süt ve sıvı yağı ekleyin 1.
- Yumurta aklarını hamura ekleyin 1.
- Kontrollü bir şekilde un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 1.
- Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın 1.
- Patatesleri haşlayıp ezin, soğanla birlikte kavurun ve baharatlarla karıştırın 1.
- Mayalanan hamurdan bezeler alıp yuvarlak şekilde açın ve içine patatesli harcı koyarak kapatın 1.
- Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 1.
- Kızarıncaya kadar fırında pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: