Buradasın
Patatesli milföy gözleme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli milföy gözleme yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 adet milföy yaprağı 1;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 tatlı kaşığı un (milföyleri genişletmek için) 1;
- İçi için:
Yapılışı:
- Milföyleri buzluktan çıkarıp yumuşayana kadar bekletin 1.
- Yumuşayan milföylerden iki tanesinin uçlarını birbirinin üzerine getirin ve bastırın 1.
- Tezgaha biraz un serpin ve merdane ile hamuru genişletin 1.
- Üzerine sıvı yağ ve maydanoz serpin 1.
- Üzerine peynirleri ekleyin 1.
- Bir diğer hamurun üzerine patatesli harcı ekleyin 1.
- Gözlemeyi dikey bir şekilde birbirinin üzerine kapatın ve parmaklarınızla bastırın 1.
- Tavaya biraz sıvı yağ ekleyin ve gözlemeleri ters yüz ederek pişirin 1.
Her iki tarafı da altın rengi ve çıtır çıtır olduğunda gözleme hazır demektir 1.
Alternatif bir tarif için nefisyemektarifleri.com sitesindeki "Milföy Gözleme (Tavada)" tarifi incelenebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: