Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföy hamuru tarifi için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 14;
- 1 fincan sıvı yağ 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı limon suyu 1;
- 250 gram margarin 14;
- 1/5 su bardağı su 1.
Yapılışı:
- Un, yağ, tuz, limon suyu ve su ile hamuru yoğurun 1.
- Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin 1.
- Hamuru dikdörtgen şekilde açın 1.
- Margarini (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 eşit parçaya bölün ve birinci parçayı hamurun üzerine sürün 1.
- Hamuru önce uzun kenarlardan üçe, daha sonra kısa kenardan üç eşit parçaya katlayın 1.
- Üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 15 dakika bekletin 1.
- Bu işlemi kalan iki parça margarin için de 15 dakika ara ile tekrarlayın 1.
- İsterseniz kare parçalar keserek hemen kullanabilir veya hamuru buzdolabının dondurucusunda saklayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: