Buradasın
Milföy böreğinin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföy böreğinin püf noktaları:
- Hamur kıvamı: Milföy hamurunun ne çok çözünmüş ne de çok donuk kalmış olması gerekir 3.
- Fırın ısısı: Fırının önceden 180-200 dereceye ısıtılması önerilir 12.
- Yumurta kullanımı: Yumurta, kenarlara akmayacak şekilde sürülmeli ki hamur daha iyi kabarsın 3.
- Pişirme süresi: Börekler, katları tamamen açılıp üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirilmelidir 2.
- İç harç: İç harç, hamurun sıcaklığını koruyacak şekilde hazırlanmalı, aksi takdirde hamur eriyebilir 3.
- Servis: Milföy böreği, içindeki peynirin tadını ve çıtır yapısını koruyabilmesi için sıcak servis edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: