Milföy hamurundan poğaça yapmak için gerekli malzemeler: 4 yemek kaşığı susam; 100 gram beyaz peynir; 1 avuç maydanoz; 5 adet milföy yaprağı; 1 yemek kaşığı pekmez; yarım çay bardağı su. Yapılışı: 1. Susamları tavada kavurun, soğuması için ocaktan alın. 2. Beyaz peyniri rendeleyin veya ufalayın, maydanozla karıştırın. 3. Milföy yapraklarını ikiye bölün, toplamda 10 adet kare elde edin. 4. Oda sıcaklığına geldikten sonra merdaneyle hafifçe açarak inceltin. 5. Hazırladığınız harcı milföy hamurlarının içerisine eşit bir şekilde dağıtın. 6. Milföy hamurunun her bir kenarından ortaya toplayarak mantı şeklinde kapatın. 7. Tüm kenarları ve açık kalan kısımları birleştirin, iyice kapattığınızdan emin olun. 8. Birleştirdiğiniz kısmı alta gelecek şekilde tezgah üzerinde bastırarak yuvarlak şeklini verin. 9. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın, her bir milföy poğaçayı önce bu karışıma, ardından kavurmuş olduğunuz susama batırın. 10. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt rafa yerleştirerek 15 dakika, ardından üst rafa alarak 10-12 dakika daha pişirin. Püf noktası: Tuzsuz peynir kullanıyorsanız harcın içerisine tuz eklemelisiniz.