Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates kroketin dağılmasının birkaç nedeni olabilir:
- Hamurun cıvık olması 12. Patatesler sıcakken rendelenirse hamur cıvık olabilir 12.
- Yetersiz dinlenme süresi 12. Şekil verilen kroketlerin buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirilmemesi, formun korunmasına engel olabilir 12.
- Yanlış kızartma yöntemi 14. Kroketlerin derin yağda fazla karıştırılarak kızartılmaması gerekir 14.
- Blender veya mikser kullanımı 4. Bu tür bıçaklı aletler, haşlanmış sebzenin nişasta dokusunu parçalayarak kroketin akışkan ve yapışkan olmasına neden olabilir 4.
- Bağlayıcı madde eksikliği 5. Un gibi bağlayıcı maddeler, kroketlerin birbirine iyi tutunmasını sağlar 5.
Bu püf noktalarına dikkat edilerek patates kroketin dağılması önlenebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: