Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yapılışı:
- Malzeme Hazırlığı: 4 adet orta boy patates haşlanır ve rendelenir 12. Üzerine 2 yumurta, yarım su bardağı un, yarım su bardağı galeta unu, 1 tatlı kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir, karabiber ve tuz eklenir 12.
- Karışım Yoğurma: Tüm malzemeler iyice yoğrulur ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur 13.
- Şekil Verme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak veya silindir şekli verilir 13.
- Paneleme: Şekillendirilen kroketler önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en son galeta ununa bulanır 13.
- Kızartma: Derin bir tavada kızdırılan yağın içine kroketler yerleştirilir ve ara ara ters düz edilerek kızartılır 13.
- Servis: Kroketler, sıcak olarak servis edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: