Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kroket, yuvarlak, silindir veya üçgen gibi çeşitli şekiller verilerek kesilmiş ve panelenerek derin yağda kızartılmış yiyeceklere verilen isimdir 5.
Klasik kroket tarifi:
Malzemeler:
- 3-4 adet orta boy patates 2;
- yarım su bardağı un 2;
- yarım su bardağı galeta unu 2;
- 2 yumurta 2;
- 1 tatlı kaşığı nişasta 2;
- 2-3 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir 2;
- tuz, karabiber 2.
Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayın ve rendeleyin 2.
- Rendelenmiş patateslerin üzerine yumurta, nişasta, tuz, karabiber ve ezilmiş beyaz peyniri ekleyin 2.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun 2.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin 2.
- Kroketleri önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en sonunda da galeta ununa bulayın 2.
- Derin bir tavada kızartma yağını iyice kızdırın 2.
- Yağ yeterince kızdığında, una bulanmış kroketleri dikkatlice yağa yerleştirin ve altın rengini alana kadar kızartın 2.
Kroket, peynir, pirinç, sebze, mantar, balık, et ve bakliyat gibi farklı malzemelerle de hazırlanabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: