Buradasın
Patates püresi ile kroket nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates püresi ile kroket yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 4 adet büyük boy patates 1
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1/2 çay bardağı süt 1
- 1/2 çay kaşığı tuz, karabiber ve muskat rendesi (isteğe bağlı) 1
- 1 su bardağı un 1
- 2 adet yumurta 1
- 1 su bardağı galeta unu 1
- Kızartmak için sıvı yağ 1
Yapılışı:
- Patatesleri soyup büyük parçalar halinde doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın 12.
- Haşlanan patatesleri süzün ve sıcakken ezerek püre haline getirin 1.
- Püre haline getirdiğiniz patateslerin içine tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın 1.
- Ardından süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin 1.
- Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin 1.
- Hazırladığınız patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak şekil verin 1.
- Şekil verdiğiniz kroketleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulayın 1.
- Derin bir tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın 1.
- Hazırladığınız kroketleri kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın 1.
- Kızaran kroketleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın 1.
- Kroketleri sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: