Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates kroketin püf noktaları şunlardır:
- Patates Seçimi: Haşlamaya uygun, sarı ve unsuz patatesler kullanılmalıdır 12.
- Ezme Yöntemi: Patatesler sıcakken blender veya rondo gibi aletler yerine çatal veya patates ezici ile ezilmelidir 14.
- Karışım Yoğurması: Tüm malzemeler 2-3 dakika pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğrulmalıdır 1.
- Soğutma: Kızartmadan önce kroketlerin tamamen soğuduğundan emin olunmalı, buzdolabında 10 dakika bekletilmesi önerilir 1.
- Pişirme Yağı: Yağın iyice kızmış olması önemlidir, ideal sıcaklık 175 derecedir 1.
- Servis: Servisten hemen önce kızartılması tavsiye edilir 1.
Ayrıca, kroketlerin arasına kaşar peyniri koymak istenirse, buzdolabı poşetinde merdaneyle açılıp içine kaşar peyniri konularak rulo şeklinde sarılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: