Buradasın
Osmanlı mutfağında hangi tatlılar vardı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı mutfağında çeşitli tatlılar bulunmaktaydı, bunlardan bazıları şunlardır:
- Baklava: Ezilmiş fıstıklarla hazırlanan, kağıt inceliğindeki yufkaların arasına yerleştirilen bir tatlıdır 1.
- Künefe: Kıl inceliğinde hamur, tereyağı ve tuzsuz keçi peyniri ile yapılan bir tatlıdır 1.
- Kazandibi: Yapışkan, şekerli bir sütlaç olarak da adlandırılan, tavuk, pirinç, un ve şekerle hazırlanan bir tatlıdır 13.
- Kadayıf: Şerbetli tel kadayıf, yassı kadayıf ve ekmek kadayıfı gibi çeşitleri olan bir tatlıdır 1.
- Elmasiye: Meyve aroması ile tatlandırılan ve renklendirilen pirinç nişastasının jöle haline getirilerek servis edildiği bir tatlıdır 2.
- Zerde: Safranla yapılan, başlangıçta matemlerde ikram edilen ancak zamanla şenliklerde de sunulan bir tatlıdır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: