Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı mutfağında kullanılan bazı baharatlar:
- Karabiber 123. Tuzlu yemeklerde kullanılmıştır 1.
- Tarçın 123. Hem tuzlu hem de tatlı yemeklerde kullanılmıştır 1.
- Safran 123. Pilavlar, yahniler ve tatlılarda kullanılmıştır 1.
- Zerdeçal 1. Kebap, pilav ve tatlılarda kullanılmıştır 1.
- Zencefil 1. Sadece tatlılarda kullanılmıştır 1.
- Kişniş 13. Kebap, pilav ve tatlılarda kullanılmıştır 1.
- Kimyon 13. Kebap, pilav ve tatlılarda kullanılmıştır 1.
- Karanfil 13. Tatlılarda kullanılmıştır 1.
- Kakule 13.
- Yenibahar 2.
Osmanlı mutfağında ayrıca kekik, damla sakızı, anason, amber gibi baharatlar da kullanılmıştır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: