Buradasın
Osmanlı mutfağında hangi baharatlar kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı mutfağında kullanılan bazı baharatlar şunlardır:
- Karabiber: Et yemeklerinde ve tatlılarda sıkça kullanılırdı 34.
- Tarçın: Hem tatlılarda hem de bazı tuzlu yemeklerde yer alırdı 34.
- Zerdeçal: Pilavlarda ve et yemeklerinde renk vermek için kullanılırdı 34.
- Kişniş: Özellikle kişniş, tarçın ve karabiberle birlikte tercih edilirdi 5.
- Safran: Pilavlarda ve tatlılarda kullanılan değerli bir baharattı 35.
- Kekik: Et yemeklerinde ve çorbalarda sıkça kullanılırdı 3.
Ayrıca, Osmanlı mutfağında kakule, yenibahar ve nane gibi baharatlar da kullanılmaktaydı 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: