Buradasın
Eski Türk mutfağında hangi yemekler vardı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eski Türk mutfağında bulunan bazı yemekler şunlardır:
- Tutmaç: Erişte benzeri hamur ve et suyuyla hazırlanan bir çorba 14.
- Kebap: Etin çevirerek pişirilmesi 1.
- Sucuk: Hayvan bağırsaklarına kurutulmuş veya kavrulmuş et, un ve baharat doldurularak yapılan bir yiyecek 12.
- Pastırma: Dilimlenmiş ve tuzlanmış etlerin deri kılıflara doldurulup kurutulmasıyla elde edilen bir yiyecek 14.
- Keşkek: En iyi buğdaydan yapılıp etle pişirilen ve dövülerek hazırlanan bir yemek 35.
- Mantı: Hamur içine kıyma veya başka iç malzemeleri konularak suda haşlanan bir yemek 34.
- Höşmerim: Yağ ve şekerden yapılan bir peynir tatlısı 3.
- Akıtmaç: Yörük ve Türkmenlerin saç üzerinde yaptığı hafif bir hamur yemeği 3.
- Bulamaç: Un, yağ ve yoğurtla yapılan bir yemek 3.
- Banduma: Yufka temelli, tavuk veya av hayvanlarının etiyle yapılan bir yemek 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: