Buradasın
Eski Türk mutfağında hangi yemekler vardı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eski Türk mutfağında çeşitli yemekler bulunmaktaydı. Bunlardan bazıları şunlardır:
- Akıtmaç: Yörük ve Türkmenlerin saç üzerinde yaptıkları hafif bir hamur yemeği 1.
- Bulamaç: Un, yağ ve yoğurtla yapılan bir yemek 1.
- Keşkek: En iyi buğdaydan ve etle pişirilerek yapılan, delikanlılar tarafından kepçelerle dövülen bir yemek 12.
- Höşmerim: Yörüklerin meşhur peynir tatlısı, yağ ve şekerle yapılır 1.
- Mantı: Hamur içine kıyma veya başka türlü iç malzemesi konularak suda haşlanarak yoğurt içine konularak tüketilen bir yemek 13.
- Samsa: Uygur Türklerinin kuru bohça şeklindeki bir hamur yemeğine verdikleri isim 1.
- Tutmaç: Yumurtalı hamurdan yapılmış yufka, et ve tereyağı ile yapılan bir yemek 12.
- Yoğurt: Türklerin önemli bir yiyeceği olup, çeşitli yemeklerin yapımında kullanılır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: