Buradasın
Orjinal Kıbrıs tatlısı kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal Kıbrıs tatlısı kreması için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 litre süt 13;
- 2 yemek kaşığı tepeleme un 3;
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta 3;
- yarım çay bardağından bir parmak fazla toz şeker 3;
- 1 paket vanilya 3;
- 1 paket krem şanti tozu 3.
Yapılışı:
- Derin bir tencereye sütü dökün 3.
- Üzerine yarım çay bardağından bir parmak fazla toz şeker, 3 yemek kaşığı hafif tepeleme nişasta ve 2 yemek kaşığı hafif tepeleme un koyup, çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın 3.
- Tencereyi ocak üzerine alın ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin 3.
- Muhallebi piştikten sonra üzerine 1 paket vanilya ekleyip, tekrar güzelce karıştırın 3.
- Muhallebiyi ocak üzerinden alıp, kenarda soğumaya bırakın 3.
- Muhallebi soğuduktan sonra üzerine 1 paket krem şanti tozu koyun 3.
- Muhallebi ve krem şanti karışımını mikser yardımıyla 2-3 dakika kadar iyice çırpın 3.
Krema, soğuyan kekin üzerine dökülüp, spatula yardımıyla eşit bir şekilde yayılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: