Buradasın
Kıbrıs tatlısı Oktay Usta nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıbrıs Tatlısı Tarifi (Oktay Usta) için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 4 yumurta 13
- 1 su bardağı Hindistan cevizi 13
- 1 su bardağı galeta unu 13
- 1 su bardağı toz şeker 13
- 1 su bardağı ceviz 13
- 1 su bardağı ayçiçek yağı 1
- Yarım su bardağı un 1
- 1 paket vanilya 13
- 1 paket kabartma tozu 13
Şerbeti için:
Kreması için:
- 1 litre süt 13
- 1 çay bardağı toz şeker 4
- 2 çorba kaşığı un 1
- 2 çorba kaşığı nişasta 1
- 1 paket vanilya 13
- 1 poşet toz şanti 1
Yapılışı:
- Yumurtayı şekerle birlikte 3 dakika çırpın 1.
- Sıvı yağ, galeta unu, Hindistan cevizi, un, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp yağlanmış fırın kabına alın ve yayın 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin 1.
- Tatlımız fırına gittikten sonra bir tencereye şekeri, suyu ve limonu koyup 5 dakika kaynatın 1.
- Kreması için bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı alıp çırpma teli ile karıştırarak pişirin 1.
- Sıcaklığı çıktıktan sonra limon kabuğu rendesi ve toz krem şantiyi ilave edip mikser ile 3 dakika çırpın 1.
- Fırından aldığımız keki 10 dakika soğuttuktan sonra keke ılık şerbeti verin 1.
- Peşinden kremamızı döküp ıspatula ile düzgünce yayın 1.
- Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin, oda sıcaklığına geldikten sonra 4 saat buzdolabında tutun 1.
- Dilimlere bölerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: