• Buradasın

    Kıbrıs tatlısı Oktay Usta nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi (Oktay Usta) için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 4 yumurta 13
    • 1 su bardağı Hindistan cevizi 13
    • 1 su bardağı galeta unu 13
    • 1 su bardağı toz şeker 13
    • 1 su bardağı ceviz 13
    • 1 su bardağı ayçiçek yağı 1
    • Yarım su bardağı un 1
    • 1 paket vanilya 13
    • 1 paket kabartma tozu 13
    Şerbeti için:
    • 1,5 su bardağı toz şeker 13
    • 2 su bardağı su 3
    • 1 dilim limon 1
    Kreması için:
    • 1 litre süt 13
    • 1 çay bardağı toz şeker 4
    • 2 çorba kaşığı un 1
    • 2 çorba kaşığı nişasta 1
    • 1 paket vanilya 13
    • 1 poşet toz şanti 1
    Yapılışı:
    1. Yumurtayı şekerle birlikte 3 dakika çırpın 1.
    2. Sıvı yağ, galeta unu, Hindistan cevizi, un, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp yağlanmış fırın kabına alın ve yayın 1.
    3. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin 1.
    4. Tatlımız fırına gittikten sonra bir tencereye şekeri, suyu ve limonu koyup 5 dakika kaynatın 1.
    5. Kreması için bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı alıp çırpma teli ile karıştırarak pişirin 1.
    6. Sıcaklığı çıktıktan sonra limon kabuğu rendesi ve toz krem şantiyi ilave edip mikser ile 3 dakika çırpın 1.
    7. Fırından aldığımız keki 10 dakika soğuttuktan sonra keke ılık şerbeti verin 1.
    8. Peşinden kremamızı döküp ıspatula ile düzgünce yayın 1.
    9. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin, oda sıcaklığına geldikten sonra 4 saat buzdolabında tutun 1.
    10. Dilimlere bölerek servis edin 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Orjinal Kıbrıs tatlısında hangi krema kullanılır?

    Orjinal Kıbrıs tatlısında pastacı kreması kullanılır.

    Orjinal Kıbrıs tatlısı şerbeti nasıl yapılır?

    Orjinal Kıbrıs tatlısı şerbeti için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı toz şeker - 2 su bardağı su - 1-2 damla limon suyu Yapılışı: 1. Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. 2. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon suyu koyup kenara alın. 3. Şerbet soğuyana kadar bekleyin.

    Kıbrıs tatlısı ve Kıbrıs pastası aynı mı?

    Kıbrıs tatlısı ve Kıbrıs pastası aynı şeyler değildir. Kıbrıs tatlısı, galeta unu ve Hindistan cevizi içeren, kek ve kremadan oluşan şerbetli bir tatlıdır. Kıbrıs pastası ise, içinde şans getiren bir para veya küçük bir eşyanın gizli olduğu, Yılbaşı için yapılan geleneksel bir pastadır.

    Kıbrıs tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Kıbrıs tatlısı malzemeleri şunlardır: Kek için: - 3 adet yumurta; - yarım su bardağı toz şeker; - yarım su bardağı sıvı yağ; - 1 su bardağı galeta unu; - 1 su bardağı hindistan cevizi; - 1 su bardağı ceviz içi; - 1 paket kabartma tozu. Şerbet için: - 2 su bardağı toz şeker; - 2 su bardağı su; - 4-5 damla limon suyu. Muhallebi için: - 1 litre süt; - 2 yemek kaşığı un; - 2 yemek kaşığı nişasta; - yarım su bardağı toz şeker; - 1 paket krem şanti. Ayrıca, tatlının üzerine serpmek için hindistan cevizi kullanılır.

    Kıbrıs tatlısının püf noktası nedir?

    Kıbrıs tatlısının püf noktaları şunlardır: 1. Şerbetin Isı Ayarı: Şerbetin soğuk, kekin ise sıcak olması gerekir. 2. Malzeme Karışımı: Kek malzemelerinin hızlı bir şekilde birleştirilmesi ve galeta unu, ceviz, Hindistan cevizi gibi malzemelerin eklendiği son aşamada biraz daha hızlı hareket edilmesi önerilir. 3. Fırın Sıcaklığı: Fırının önceden 160 dereceye ayarlanması ve kekin bu sıcaklıkta pişirilmesi önemlidir. 4. Dinlendirme: Kek piştikten sonra 10 dakika oda sıcaklığında bekletilmesi, şerbetin iyice emilmesini sağlar. 5. Krema Hazırlığı: Kremanın piştikten sonra toz krem şanti ile çırpılması ve soğumuş kekin üzerine dökülmesi tavsiye edilir.

    Kıbrısta hangi tatlı meşhur?

    Kıbrıs'ta meşhur olan tatlılardan biri "Gullurikya"dır. Diğer meşhur Kıbrıs tatlıları arasında ise "Ceviz Macunu" ve "Paluze" yer alır.

    Kıbrıs tatlısı tavada kaç dakikada pişer?

    Kıbrıs tatlısı, önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 30 dakika pişer.