Kıbrıs Tatlısı Tarifi (Oktay Usta) için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 4 yumurta - 1 su bardağı Hindistan cevizi - 1 su bardağı galeta unu - 1 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı ceviz - 1 su bardağı ayçiçek yağı - Yarım su bardağı un - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu Şerbeti için: - 1,5 su bardağı toz şeker - 2 su bardağı su - 1 dilim limon Kreması için: - 1 litre süt - 1 çay bardağı toz şeker - 2 çorba kaşığı un - 2 çorba kaşığı nişasta - 1 paket vanilya - 1 poşet toz şanti Yapılışı: 1. Yumurtayı şekerle birlikte 3 dakika çırpın. 2. Sıvı yağ, galeta unu, Hindistan cevizi, un, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp yağlanmış fırın kabına alın ve yayın. 3. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 4. Tatlımız fırına gittikten sonra bir tencereye şekeri, suyu ve limonu koyup 5 dakika kaynatın. 5. Kreması için bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı alıp çırpma teli ile karıştırarak pişirin. 6. Sıcaklığı çıktıktan sonra limon kabuğu rendesi ve toz krem şantiyi ilave edip mikser ile 3 dakika çırpın. 7. Fırından aldığımız keki 10 dakika soğuttuktan sonra keke ılık şerbeti verin. 8. Peşinden kremamızı döküp ıspatula ile düzgünce yayın. 9. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin, oda sıcaklığına geldikten sonra 4 saat buzdolabında tutun. 10. Dilimlere bölerek servis edin.