Hazır çikolata mousse yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 150 gram bitter çikolata; 100 ml krema; 200 ml %35 yağlı krema; 1 poşet Dr. Oetker jelatin. Yapılışı: 1. Bitter çikolatayı benmari yöntemiyle eritin. 2. Süt ve toz şekeri bir tencereye alıp arada karıştırarak 2-3 dakika kaynatın, ardından ocaktan alın. 3. Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. 4. Erittiğiniz çikolatayı azar azar ekleyerek toplamda 1 dakika karıştırın. 5. Soğumaya bırakın. 6. Kremayı çırpma kabına alıp mikserle 3-4 dakika çırpın. 7. Soğuyan çikolatalı karışımı ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru karıştırın. 8. Kaselere paylaştırın ve buzdolabına alın. Not: Tarifte verilen ölçüler, 4-6 kişilik bir porsiyon için uygundur. Çikolata mousse yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi ve doğru ölçülerin kullanılması, tatlının lezzetini etkiler.