Buradasın
Nohutun lokum gibi olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohutun lokum gibi olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Karbonatlı su: Nohutları su dolu bir kaba alıp üzerine 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek 8-12 saat bekletmek, nohutların yumuşamasını ve kabuklarının yumuşamasını sağlar 34.
- Kavurarak pişirme: Nohutları yıkadıktan sonra ocakta hafifçe kavurmak, kabuklarının sert yapısını yumuşatarak daha yumuşak pişmesini sağlar 4.
- Sirkeli su: Nohutları su dolu bir kaba alıp üzerine 1 yemek kaşığı sirke eklemek, nohut kabuklarının kırılmasını sağlayarak pişerken daha yumuşak hale gelmesini sağlar 4.
- Limon eklemek: Haşlama aşamasında nohutlara limon sıkmak, dağılmadan kabuğunun yumuşamasını sağlar ve gazını yok eder 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: