Buradasın
Nohutu çabuk haşlamak için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohutu çabuk haşlamak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz:
- Karbonat Eklemek: Nohutları ıslattığınız suya 1 tatlı kaşığı karbonat eklemek, pişirme işlemini hızlandırır ve nohutların daha hızlı yumuşamasını sağlar 12.
- Düdüklü Tencere Kullanmak: Nohutları düdüklü tencerede haşlamak, normal tencereye göre daha kısa sürede pişmelerini sağlar (yaklaşık 25 dakika) 1.
- Soğuk Su ile Islatmak: Nohutları her zaman soğuk su ile ıslatmak ve haşlama işleminde de soğuk su kullanmak kabuklarının soyulmasını önler 2.
- Ön Islatma: Nohutları bir gece önceden bol su ile ıslatmak, pişme sürecini kolaylaştırır ve nohutların daha hızlı pişmesini sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: