Nohutun en güzel haşlama yöntemi, kullanılan tencereye ve zamana göre değişiklik gösterebilir. Düdüklü tencerede haşlama: Islatılmış nohutlar, düdüklü tencereye konup üzeri 2-3 parmak geçecek kadar su eklenerek yaklaşık 25-30 dakika haşlanabilir. Tencerede haşlama: Islatılmış nohutlar, tencereye konup üzerini geçecek kadar su eklenerek orta ateşte yaklaşık 1,5-2 saat haşlanabilir. Haşlama sırasında: Karbonat eklemek, nohutun yumuşamasını ve haşlama süresinin kısalmasını sağlar. Limon suyu eklemek, nohutların daha yumuşak olmasına yardımcı olur. İlk aşamada tuz eklememek, nohutların sertleşmesini önler. Nohutun en güzel haşlama yöntemi, kişisel tercihlere göre değişebilir.