Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohut yemeğinin püf noktaları şunlardır:
- Nohut seçimi: Yeni mahsul nohutlar daha kolay pişer 1.
- Islatma: Nohutlar bir gece önceden (en az 8 saat) soğuk suya ıslatılmalıdır 12. Islatma suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat veya 1 çay kaşığı tuz eklemek nohutların daha çabuk yumuşamasını sağlar 12.
- Pişirme: Tencerede pişirilecekse kısık ateşte 40-60 dakika, düdüklü tencerede ise 20-25 dakika pişirilmelidir 12.
- Tuz ekleme: Tuz, pişirme işleminin son 10 dakikasında eklenmelidir 1. İlk başta eklenen tuz, nohutların sert kalmasına yol açar 1.
- Ek lezzetler: Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak veya defne yaprağı eklemek yemeğe aroma katar 1.
- Dinlendirme: Nohut yemeği, akşam yemeğinde tüketilecekse sabahtan pişirilmelidir 2. Bu şekilde yemek dinlenir, kıvamını bulur ve malzemelerin lezzetleri birbirine karışır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: