Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohut yemeğinin püf noktaları şunlardır:
- Nohutların önceden ıslatılması: Nohutlar bir gece önceden soğuk su dolu bir kapta ıslatılmalıdır 34.
- Karbonat kullanımı: Islatma suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat eklemek, nohutların daha hızlı yumuşamasını sağlar 12.
- Düdüklü tencere kullanımı: Nohutlar düdüklü tencerede pişirilirse, pişirme süresi yaklaşık 20-25 dakikaya düşer 23.
- Pişirme suyu: Haşlama suyuna birkaç damla limon suyu eklemek, nohutların dağılmasını önler 3.
- Pişirme ateşi: Pişirme işlemini orta ateşte yapmak, nohutların diri kalmasını engeller 1.
Ayrıca, nohut yemeğini akşam yiyecekseniz, sabah pişirmeniz lezzetini artırır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: