Nohut ekmeği yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Mikrodalgada Nohut Ekmeği Tarifi: - Malzemeler: 5 yemek kaşığı haşlanmış nohut, 1 yumurta, 1/2 çay kaşığı kabartma tozu, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 tutam pul biber, susam ve çörek otu (üzerine). - Yapılışı: 1. Haşlanmış nohutları bir kaseye alıp çatalla ezerek püre haline getirin. 2. Ezdiğiniz nohutların üzerine yumurtayı kırın, kabartma tozunu ve baharatları ekleyin. 3. Karıştırarak homojen bir karışım elde edin. 4. Mikrodalga kabına karışımı dökün ve üzerine çörekotu ve susam serpin. 5. Mikrodalgada 3-4 dakika kadar yüksek güçte pişirin. 6. Ekmeğiniz piştikten sonra biraz soğumaya bırakın. 2. Geleneksel Nohut Ekmeği Tarifi: - Malzemeler: 6 su bardağı un, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 45 gr nohut, 1.5 çorba kaşığı tuz, su. - Yapılışı: 1. Nohudu yıkayıp havanda dövün ve sıcak suyla ıslatıp 1 saat bekletin. 2. 1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. 3. Nohudu ekleyip karıştırın ve 3 misli kabarana kadar bekletin. 4. Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın. 5. Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir yoğrulması gerekiyor). 6. Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun. 7. Hamuru yağlanmış tepsiye yayın ve üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin. 8. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.