Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohut ekmeği yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Mikrodalgada Nohut Ekmeği Tarifi:
- Malzemeler: 5 yemek kaşığı haşlanmış nohut, 1 yumurta, 1/2 çay kaşığı kabartma tozu, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 tutam pul biber, susam ve çörek otu (üzerine) 1.
- Yapılışı:
- Haşlanmış nohutları bir kaseye alıp çatalla ezerek püre haline getirin 1.
- Ezdiğiniz nohutların üzerine yumurtayı kırın, kabartma tozunu ve baharatları ekleyin 1.
- Karıştırarak homojen bir karışım elde edin 1.
- Mikrodalga kabına karışımı dökün ve üzerine çörekotu ve susam serpin 1.
- Mikrodalgada 3-4 dakika kadar yüksek güçte pişirin 1.
- Ekmeğiniz piştikten sonra biraz soğumaya bırakın 1.
- Geleneksel Nohut Ekmeği Tarifi:
- Malzemeler: 6 su bardağı un, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 45 gr nohut, 1.5 çorba kaşığı tuz, su 23.
- Yapılışı:
- Nohudu yıkayıp havanda dövün ve sıcak suyla ıslatıp 1 saat bekletin 23.
- 1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın 23.
- Nohudu ekleyip karıştırın ve 3 misli kabarana kadar bekletin 23.
- Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın 23.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir yoğrulması gerekiyor) 23.
- Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun 23.
- Hamuru yağlanmış tepsiye yayın ve üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin 23.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: