Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bayatlamayan otlu poğaça tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 5.5-6 su bardağı un 1
- 1 paket instant maya 14
- 1 tatlı kaşığı tuz 14
- 2 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 1 şişe doğal maden suyu 1
- 1 yumurtanın akı 1
- 1 çay bardağı yoğurt 1
- İç harcı için: rendelenmiş beyaz peynir, dereotu, maydanoz, nane, fesleğen 1
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt, susam, çörekotu 1
Yapılışı:
- Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin 1. Ortasını havuz gibi açıp maya, tuz ve şekeri ilave edin ve harmanlayın 1.
- Zeytinyağı, maden suyu, yumurta akı ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun 14.
- Hamuru streç filmle sarıp 20 dakika bekletin 1.
- İç harcı için rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıydığınız yeşillikleri geniş bir kasede karıştırın 1.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın 1. İç harcından bir tatlı kaşığı kadar koyarak kapatın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin 14.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip mayalanması için 15 dakika daha dinlendirin 1.
- Yumurta sarısı ve sütü bir kasede çırpın 1. Dinlenen poğaçaların üzerine sürüp susam ve çörek otu serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: