Buradasın
Nefis yemek tarifleri lahana sarma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nefis Yemek Tarifleri'ne göre lahana sarması yapımı:
Malzemeler:
- 1 orta boy sarmalık lahana 15;
- 1,5 su bardağı pirinç 1;
- 1 büyük kuru soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 2 orta boy domates 1;
- yarım demet maydanoz 1;
- 1 tatlı kaşığı nane 1;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- zeytinyağı 1.
Hazırlanışı:
- Lahananın yapraklarını ayırıp damarsız olanları seçin 1.
- Kaynar suda 3 dakika haşlayıp süzgeçte bekletin 1.
- İç malzemelerini doğrayıp baharat, salça, pirinç ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın 1.
- Lahana yapraklarını serip kenarlarındaki fazlalıkları bıçakla kesin 1.
- Uç kısmına iç harcı koyup rulo şeklinde sarın 1.
- Tencerenin tabanına haşlanmış lahanaları serin, üzerine sarmaları yerleştirin 1.
- En üste dolma taşı veya uygun bir tabak koyup, sarmaların üzerini geçecek kadar su ekleyin 1.
- En küçük ocakta pişirip, çatal testiyle pişip pişmediğini kontrol edin 1.
- Pişen sarmaların üzerine kızgın yağda eritilmiş salça ve nane gezdirin 1.
Püf noktası: Haşlama suyuna birkaç damla limon suyu eklemek, yaprakların yırtılmasını önler 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: