Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kara lahananın en güzel sarması için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 500 gram karalahana 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 3/4 su bardağı kırık pirinç 1;
- 1,5 adet kuru soğan 1;
- 125 gram kıyma 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1/2 su bardağı doğranmış maydanoz 1;
- Haşlanırken kullanmak için 1/2 çay kaşığı kaya tuzu 1;
- Üzerine gezdirmek için 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- Sosu için 1 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 15 gram tereyağı 1.
Yapılışı:
- Bir tencerede kaya tuzu ile hazırladığınız kaynar suya, yıkadığınız ve sap kısımlarını kestiğiniz karalahanaları atın 1.
- Yaklaşık 3 dakika kaynayan suyun içinde bekletip hemen çıkartın ve karalahanaları soğuk suyla yıkayın 1.
- Bir kabın içinde; ince ince doğradığınız kuru soğanı, kıymayı, yıkayıp süzdüğünüz pirinci, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu, salçayı, maydanozu ve diğer baharatları karıştırın 1.
- Soğuttuğunuz karalahana yapraklarının sert olan damar kısımlarını sivri uçlu bir bıçak yardımıyla çıkartın 1.
- Hazırladığınız kıymalı iç harçtan yaprakların içine koyun ve tüm yaprakları bu şekilde sarın 1.
- Dibine karalahana yaprakları serdiğiniz çelik bir tencereye, sardığınız kara lahanaları yerleştirin 1.
- Üstlerine 1 çay bardağı zeytinyağınız gezdirin ve tencereye uygun boyutta porselen bir tabakla üstlerini kapatın 1.
- Sarmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp, önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1.
- Pişirme süresinin sonunda bir çatalla kontrol edin ve yapraklar yumuşadıysa tencerenin altını kapatın 1.
- Üzeri için tereyağını
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: