• Buradasın

    Kara lahananın en güzel sarması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kara lahananın en güzel sarması için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 500 gram karalahana 1;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 3/4 su bardağı kırık pirinç 1;
    • 1,5 adet kuru soğan 1;
    • 125 gram kıyma 1;
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 çay kaşığı pul biber 1;
    • 1 çay kaşığı kimyon 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • 1/2 su bardağı doğranmış maydanoz 1;
    • Haşlanırken kullanmak için 1/2 çay kaşığı kaya tuzu 1;
    • Üzerine gezdirmek için 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
    • Sosu için 1 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 15 gram tereyağı 1.
    Yapılışı:
    1. Bir tencerede kaya tuzu ile hazırladığınız kaynar suya, yıkadığınız ve sap kısımlarını kestiğiniz karalahanaları atın 1.
    2. Yaklaşık 3 dakika kaynayan suyun içinde bekletip hemen çıkartın ve karalahanaları soğuk suyla yıkayın 1.
    3. Bir kabın içinde; ince ince doğradığınız kuru soğanı, kıymayı, yıkayıp süzdüğünüz pirinci, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu, salçayı, maydanozu ve diğer baharatları karıştırın 1.
    4. Soğuttuğunuz karalahana yapraklarının sert olan damar kısımlarını sivri uçlu bir bıçak yardımıyla çıkartın 1.
    5. Hazırladığınız kıymalı iç harçtan yaprakların içine koyun ve tüm yaprakları bu şekilde sarın 1.
    6. Dibine karalahana yaprakları serdiğiniz çelik bir tencereye, sardığınız kara lahanaları yerleştirin 1.
    7. Üstlerine 1 çay bardağı zeytinyağınız gezdirin ve tencereye uygun boyutta porselen bir tabakla üstlerini kapatın 1.
    8. Sarmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp, önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1.
    9. Pişirme süresinin sonunda bir çatalla kontrol edin ve yapraklar yumuşadıysa tencerenin altını kapatın 1.
    10. Üzeri için tereyağını
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kara lahana dolması hangi yöreye ait?

    Kara lahana dolması, genellikle Karadeniz Bölgesi'ne ait bir geleneksel yemek olarak bilinir. Türkiye'de bu yemeğin farklı yörelere göre çeşitli versiyonları bulunmaktadır, örneğin: Ordu mısır unlu karalahana sarması; Trabzon mısır yarmalı karalahana sarması; Giresun etli pancar (karalahana) sarması; Rize karalahana sarması (zeytinyağlı sarma); Rize etli kara lahana sarması.

    Kara lahana yemeğinin içine ne konur?

    Kara lahana yemeğinin içine konan malzemelerden bazıları şunlardır: pirinç; haşlanmış barbunya; mısır konservesi; soğan; sarımsak; zeytinyağı; domates salçası; et suyu; su; mısır unu; karabiber; pul biber. Ayrıca, karalahana yemeğinin içine isteğe bağlı olarak patates, havuç, ince bulgur, mısır kırığı veya et gibi malzemeler de eklenebilir.

    Kara lahana ile hangi mezeler yapılır?

    Kara lahana ile yapılabilecek bazı meze tarifleri: Karalahana Salatası. Zeytinyağlı Karalahana Sarması. Kavrulmuş Karalahana Chips. Karalahana Çorbası. Karalahana Pesto. Ayrıca, karalahana mezesi tarifinde kara lahana zeytinyağında yumuşayana kadar kavrulur, ardından yoğurt, mayonez ve sarımsakla karıştırılıp fındık kırıntısı ile süslenir.

    Karalahana sarmasının püf noktası nedir?

    Karalahana sarmasının püf noktaları: Yaprak seçimi: Yapraklar yeşil ve canlı gözükmeli, damarsız olmalıdır. İç harcın hazırlanması: Harcı çok fazla yoğurmamak gerekir, aksi takdirde lahanaların içi sert olur. Yaprakların hazırlanması: Yaprakların sapları ve ortalarındaki kalın damarlar kesilmelidir. Sıkı sarma: Yapraklar sıkı sıkı, rulo şeklinde sarılmalıdır. Pişirme: Tencerede ortalama 35-40 dakika pişirilir. Üzerine ekleme: Pişirdikten sonra yarım limon suyu sıkılabilir ve yarım saat demlendirilebilir. Tabakla kapatma: Sarmaların üzerine bir tabak kapatarak dağılmaları önlenebilir.

    En güzel lahana yemeği nasıl yapılır?

    En güzel lahana yemeği için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: yarım orta boy beyaz lahana; 1 orta boy soğan; 2 sivri biber; 1 orta boy domates; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı tereyağı; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 su bardağı sıcak su; tuz, karabiber, kırmızı pul biber. Yapılışı: 1. Lahanayı çok kalın ve ince olmayacak şekilde doğrayın. 2. Geniş bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup ısıtın. 3. İnce ince doğranmış soğan ve biberi ekleyip ara ara karıştırarak 3 dakika kavurun. 4. Minik küpler halinde doğranmış domatesi, domates salçasını ve ince ince doğranmış sarımsağı tencereye koyun. 5. Doğranmış lahanayı, damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi tencereye ekleyin. 6. Lahananın üzerine 2-3 su bardağı sıcak su döküp karıştırın. 7. Yemeği kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Lahana yemeği, yoğurtla birlikte servis edilebilir. Farklı lahana yemeği tarifleri için şu siteler ziyaret edilebilir: yemek.com; ye-mek.net; lezzet.com.tr.

    En güzel kara lahana yemeği nasıl yapılır?

    En güzel kara lahana yemeği için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 demet karalahana; 2 yemek kaşığı pirinç; 1 su bardağı haşlanmış barbunya; 1/2 su bardağı mısır konservesi; 1 adet soğan; 1 diş sarımsak; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı domates salçası; 4 su bardağı et suyu; 6 su bardağı su; 1 çorba kaşığı mısır unu; 1/2 su bardağı sıcak su; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı pul biber. Yapılışı: 1. Karalahanaları yıkayın ve doğrayın. 2. Bir tencereye su alın ve kaynatın, ardından karalahanaları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika haşlayın. 3. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. 4. Haşlanmış ve yumuşamış olan lahanaları sudan alın ve suyunu süzün. 5. Bir tencereye zeytinyağını koyun, tuz ekleyerek soğan ve sarımsağı renk alana kadar kavurun. 6. Ardından domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin. 7. Bir süre sonra süzülen karalahanaları tencereye ekleyin. 8. Pirinci, barbunyaları ve konserve mısırı da ekleyin, hepsini karıştırın. 9. Et suyu ile normal suyu da ekledikten sonra kara lahanalar güzelce yumuşayana kadar pişirin. 10. Bir kasede yarım su bardağı sıcak su ile mısır ununu karıştırın, içerisine dilediğiniz baharattan ekleyerek pişmiş olan çorbaya ekleyin. 11. Yaklaşık 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın, üzerine konserve mısır serperek servis edin. Karalahana yemeği yapımında kendi damak zevkinize göre içerisine patates, havuç, ince bulgur, pirinç, mısır kırığı ya da et gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.

    Kara Lahana Yemeği hangi yöreye ait?

    Kara lahana yemeği, Karadeniz yöresine aittir.