Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kara lahananın en güzel sarmasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram kara lahana 1;
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1;
- 1,5 çay bardağı beyaz pirinç 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 125 gram dana kıyma 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çorba kaşığı domates salçası 1;
- Yarım su bardağı maydanoz 1;
- 1 su bardağı yoğurt 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 15 gram tereyağı 1.
Yapılışı:
- Kaya tuzu ilave edilmiş kaynar suya lahanaları alın ve 3 dakika kaynatın, ardından soğuk suyla yıkayın 1.
- İç harcı için bir kapta kuru soğan, kıyma, pirinç, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı salça, tuz, maydanoz ve baharatları karıştırın 1.
- Soğuyan lahana yapraklarının damar kısımlarını bıçakla çıkartın 1.
- Yaprakların içine harçtan koyun ve hepsini birer birer sarın 1.
- Pişireceğiniz tencerenin en altına karalahana yapraklarını serin ve sarmaları yerleştirin 1.
- Üstüne 0,5 su bardağı zeytinyağı gezdirin 1.
- Sarma hizasına kadar sıcak su ilave edin, önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın 1.
- Yumuşadığında altını kapatın 1.
- Üzeri için 15 gram tereyağını tavada eritin ve 1 çorba kaşığı salçayı kavurun 1.
- Dövülmüş 1 diş sarımsağı 1 su bardağı yoğurtla birleştirin 1.
- Sarmaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu gezdirdikten sonra servis edin 1.
Ayrıca, zeytinyağlı ve etli kara lahana sarması tarifleri de mevcuttur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: