Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü lahana sarması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet 1.700 gram sarmalık lahana 4;
- 2 su bardağı pirinç 4;
- 2 tepeli yemek kaşığı domates salçası 4;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 4;
- 1 büyük boy kuru soğan 4;
- 3-5 diş ezilmiş sarımsak 4;
- 2 tatlı kaşığı kuru nane 4;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 4;
- 2 tatlı kaşığı karabiber 4;
- 1 tatlı kaşığı toz biber 4;
- 1 tatlı kaşığı tuz 4;
- 1 Türk kahve fincanı su 4.
Üzeri için sos:
- 1 yemek kaşığı domates salçası 4;
- yarım su bardağı su 4;
- çeyrek su bardağı sıvı yağ (4-5 yemek kaşığı) 4;
- 2 su bardağı su 4.
Yapılışı:
- Lahananın hazırlanması: Lahanayı büyük bir tencereye koyarak üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın 5. Kaynadıktan sonra lahananın yapraklarını tek tek ayırmak için bir süre kaynatmaya devam edin 5. Yapraklar yumuşayınca, tencereyi ocaktan alarak lahanaları soğumaya bırakın 5.
- İç harcın hazırlanması: Kıymayı bir kaba alın 5. Üzerine yıkanmış pirinci, ince doğranmış soğanı, rendelenmiş sarımsakları, zeytinyağını, domates ve biber salçalarını ekleyin 5. Tuz, karabiber, pul biber ve nane gibi baharatları da ilave ederek karıştırın 5.
- Sarma: Lahana yapraklarını tezgaha serin 5. Her bir yaprağın ortasına hazırladığınız iç harçtan bir kaşık koyun 5. Yaprağın kenarlarını içe doğru katlayarak, alt kısmından başlayarak rulo şeklinde sarın 5. Bu işlemi tüm yapraklar için tekrarlayın 5.
- Pişirme: Sarmaları pişirmek için geniş bir tencere tercih edin 5. Tencerenin altına lahananın sap kısımlarını koyarak bir taban oluşturun 5. Sarmaları tencereye yan yana dizin 5. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 1.5 saat pişirin 5.
Pişirme sırasında tencerenin üzerine porselen bir tabak kapatılması, lahana sarmalarının dağılmasını önler 4.
Antep usulü lahana sarması genellikle yoğurt ile servis edilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: