Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana dolması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg orta yağlı kıyma 1;
- 1 orta boy lahana 12;
- 1 kase dolma içi (ince bulgur ve aşlık karışımı) ya da ince bulgur 1;
- 4 orta boy kuru soğan 1;
- 3 kaşık domates salçası 1;
- 3 baş sarımsak 1;
- Tuz, karabiber, pul biber 1;
- Tereyağı ve sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Soğanları küp küp doğrayın 1.
- Dolma içini ayıklayıp yıkayın, derin bir kaba koyun ve sıcak su ile biraz ıslatın 1.
- Doğranan soğanları, kıymayı, baharatları ve salçayı ilave ederek iyice karıştırın ve yoğurun 1.
- Lahanları dallarından ayırarak haşlayın ve soğutun 1.
- Lahanların kalın dallarını ayırarak 2 santimlik şeritler halinde kesin 1.
- Şeritlerin uç kısmına iç koyarak muska şeklinde sarın 1.
- Tencereye dizin, aralarına soyulmuş sarımsak dişlerini koyun 1.
- Üzerine tereyağı parçalarını koyun, biraz sıvı yağ gezdirin, 1 bardak sıcak su ilave ederek kısık ateşte 3-4 saatte pişirin (dolmanın suyu çektikçe azar azar sıcak su ilave edilir) 1.
Ayrıca, etli lahana dolması tarifi için Arda'nın Mutfağı'ndaki şu adımları da izleyebilirsiniz:
- Lahananın dış yapraklarını ayıklayın 2.
- Lahana yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayın 2.
- Sarmanın içi için tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice harmanlayın 2.
- Lahanaların orta damarlarını ayıklayın 2.
- İç harç ile sarmaları doldurup sarın 2.
- Tencerenin dibine lahanaların damarlı kısımlarını yerleştirin ve sardığınız sarmaları üzerine dizmeye başlayın 2.
- Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine sos için olan malzemeleri karıştırıp dökün 2.
- Sarmalar açılmasın diye üzerine tabak kapatın ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: