Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana dolması yapmak için gerekli malzemeler:
- 450 gram dana kıyma 1;
- 1,5 çay bardağı pirinç 1;
- 2 adet kuru soğan 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 yemek kaşığı kuru nane 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 kahve fincanı sıvı yağ 1;
- 1 adet küçük boy lahana 1.
Sosu için:
Yapılışı:
- İç harcı hazırlamak için kıyma, pirinç, soğan, tuz, pul biber, kuru nane, domates salçası ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp yoğurun 1.
- Bir tencereye yarıya kadar su ekleyip kaynatın 1.
- Ayırdığınız lahana yapraklarını kaynayan suya ekleyip 3 dakika yumuşamasını sağlayın, ardından soğuk suya alın ve süzdürün 1.
- Bir kaseye lahana yaprağını, kenar kısımları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin 1.
- Kıyma harcını çok sıkı olmayacak şekilde lahananın içine doldurun 1.
- Kenardan taşan lahana yapraklarını içeriye doğru kapatıp kaseden çıkarmak için ters çevirin ve fırın kabına aktarın 1.
- Bir kasede salça, su ve tuzu karıştırıp fırın kabına yerleştirdiğiniz lahana dolmalarının üzerine dökün 1.
- Üzerini önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyo ile kapatıp 195 derece fırında 30 dakika pişirin 1.
- dakikada üzerini açıp hafif kızarması için 10 dakika daha pişirebilirsiniz 1.
- Pişen lahana dolmalarının üzerini maydanozla süsleyip yoğurt ile servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: