Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz lahana sarması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Lahananın haşlanması: Lahananın yapraklarını kaynar suda haşlayıp soğuk suya almak, lahananın daha kolay sarılmasını sağlar 12. Ayrıca, lahanayı haşlayıp dondurucuya koymak, gerektiğinde çıkarıp kullanmak, lahananın incelmesini ve sağlamlaşmasını sağlar 1.
- Tabak kullanımı: Sarmaların sıkı sıkı sarılması ve üzerine bir tabak kapatılması, açılmayı önler 2.
- İç harcın hazırlanması: İç harcı için doğranmış soğanları sıvı yağda kavurup, salça, pirinç, baharatlar ve ince doğranmış maydanozu eklemek gerekir 5. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirilip, ocak kapatıldıktan sonra dinlendirilmelidir 5.
- Sos hazırlığı: Salçalı sos hazırlanırken, 1 çorba kaşığı salça az tuz ve dolmaların üzerine çıkacak kadar su ile inceltilmelidir 1.
- Pişirme: Önce yüksek ateşte kaynatma, ardından kısık ateşte pişirme önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: