Buradasın
Nefis yemek tarifleri gelin pastası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nefis Yemek Tarifleri'ne göre gelin pastası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta 12;
- 1 su bardağı toz şeker 12;
- 1 su bardağı un 12;
- 1 paket hamur kabartma tozu 1;
- 1 paket şekerli vanilin 1;
- Keki ıslatmak için 2,5 su bardağı (500 mililitre) soğuk süt ve yarım su bardağı toz şeker 1;
- Muhallebi için 1 litre (5 su bardağı) süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası ve 1 paket şekerli vanilin 1;
- 1 poşet toz sade krem şanti 1.
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şekeri mikserle köpük köpük olup rengi değişene kadar çırpın 12.
- Şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam edin 12.
- Büyük boy dikdörtgen bir borcam sıvı yağ ile yağlayın ve hazırladığınız kek hamurunu kaba aktarın 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik alt üst ayar fırında yaklaşık 15 dakika boyunca kontrollü olarak pişirin 1.
- Fırından aldığınız keki soğumaya bırakın 1.
- Muhallebi için süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilini tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin 2.
- Koyulaşınca ocağın altını kapatıp krem şantiyi ekleyip mikserle 3 dakika çırpın 2.
- Soğuyan kekin üzerine 2,5 su bardağı süt ile yarım su bardağı toz şekeri karıştırıp gezdirin 1.
- Hazırladığınız muhallebiyi de kekin üzerine yayın ve yüzeyi düzeltin 1.
- Bolca Hindistan cevizi serperek pastayı buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat dinlendirin 1.
- Dileyip süsleyerek ikram edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: