• Buradasın

    Nefis yemek tarifleri gelin pastası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nefis Yemek Tarifleri'ne göre gelin pastası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 4 adet oda sıcaklığında yumurta 12;
    • 1 su bardağı toz şeker 12;
    • 1 su bardağı un 12;
    • 1 paket hamur kabartma tozu 1;
    • 1 paket şekerli vanilin 1;
    • Keki ıslatmak için 2,5 su bardağı (500 mililitre) soğuk süt ve yarım su bardağı toz şeker 1;
    • Muhallebi için 1 litre (5 su bardağı) süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası ve 1 paket şekerli vanilin 1;
    • 1 poşet toz sade krem şanti 1.
    Yapılışı:
    1. Yumurta ve toz şekeri mikserle köpük köpük olup rengi değişene kadar çırpın 12.
    2. Şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam edin 12.
    3. Büyük boy dikdörtgen bir borcam sıvı yağ ile yağlayın ve hazırladığınız kek hamurunu kaba aktarın 1.
    4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik alt üst ayar fırında yaklaşık 15 dakika boyunca kontrollü olarak pişirin 1.
    5. Fırından aldığınız keki soğumaya bırakın 1.
    6. Muhallebi için süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilini tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin 2.
    7. Koyulaşınca ocağın altını kapatıp krem şantiyi ekleyip mikserle 3 dakika çırpın 2.
    8. Soğuyan kekin üzerine 2,5 su bardağı süt ile yarım su bardağı toz şekeri karıştırıp gezdirin 1.
    9. Hazırladığınız muhallebiyi de kekin üzerine yayın ve yüzeyi düzeltin 1.
    10. Bolca Hindistan cevizi serperek pastayı buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat dinlendirin 1.
    11. Dileyip süsleyerek ikram edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gelin pastasına süt kreması konur mu?

    Evet, gelin pastasına süt kreması konur. Gelin pastasının yapımında, kekin ıslatılması için süt ve şeker karışımı kullanılırken, üstüne muhallebi olarak süt kreması da eklenebilir.

    Gelin tatlısının püf noktası nedir?

    Gelin tatlısının püf noktaları şunlardır: 1. Şeker ve yumurtayı iyice çırpmak: Tatlının kekinin kabarması için yumurta ve şekerin rengi açılana kadar mikser ile yüksek hızda çırpılması gerekir. 2. Kek kalıbının sadece altını yağlamak: Kek hamurunun kenarlara tutunabilmesi için kalıbın kenarlarını yağlamamak, sadece altını yağlamak önemlidir. 3. Harcı plastik spatula ile karıştırmak: Köpük köpük olan harcı karıştırırken plastik spatula kullanmak, harcın sönmesini önler. 4. Şerbetin ve tatlının sıcak olması: Şerbetin sıcak, tatlının ise sıcak olması, şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar. 5. Muhallebiyi sürekli karıştırmak: Muhallebiyi pişirirken dibine yapışmaması için sürekli karıştırmak gerekir.

    Gelin pastasına süt yerine ne konur?

    Gelin pastasında süt yerine yoğurt kullanılabilir.

    Kakaolu gelin pastası büyük borcamda nasıl yapılır?

    Kakaolu gelin pastasını büyük borcamda yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 2 su bardağı un; 2 yemek kaşığı kakao; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. 2. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Kuru malzemeleri ekleyip karıştırın. 4. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırdıktan sonra büyük borcamı yağlayın ve karışımı borcama dökün. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. 6. Fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın. 7. Şerbeti hazırlamak için süt ve toz şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. 8. Ocaktan alıp soğumaya bırakın, ardından krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. 9. Soğuyan kekin üzerine şerbeti dökün ve buzdolabında birkaç saat dinlendirin. 10. Servis etmeden önce üzerini Hindistan cevizi ve ceviz veya fındık kırığı ile süsleyin.

    Gelin tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Gelin tatlısı malzemeleri iki farklı tarife göre değişiklik gösterebilir: 1. Gelin Çantası Tatlısı Malzemeleri: - Hamur için: 1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı kakao, 1 kahve fincanı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilin. - Arası için: 1 paket krem şanti, 1 kase Hindistan cevizi. 2. Telli Gelin Tatlısı Malzemeleri: - 1 su bardağı kavrulmuş tel kadayıf. - 8 yemek kaşığı şeker. - 3 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası. - 3 yemek kaşığı un. - 1 litre süt. - 1 çay bardağı Hindistan cevizi. - 1 paket toz krem şanti. - 1 paket vanilya. - Yarım su bardağı kırılmış ceviz.

    Gelin pastası malzemeleri nelerdir?

    Gelin pastası malzemeleri şunlardır: Kek için: - 4 yumurta; - 1 su bardağı toz şeker; - 1 su bardağı un; - 1 paket kabartma tozu; - 1 paket vanilya. Keki ıslatmak için: - 3 su bardağı süt; - 3 yemek kaşığı toz şeker. Muhallebi için: - 1 litre süt; - 1 su bardağı toz şeker; - 3 yemek kaşığı un; - 2 yemek kaşığı buğday nişastası; - 1 paket vanilya; - 2 yemek kaşığı toz hindistan cevizi. Ayrıca, pastanın üzerini süslemek için toz antep fıstığı da kullanılabilir.

    Gelin pastasının kreması nasıl yapılır?

    Gelin pastasının kreması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 litre süt - 1 su bardağı toz şeker - 3 yemek kaşığı un - 2,5 yemek kaşığı nişasta - 1 paket kremşanti Yapılışı: 1. Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp topak kalmayana kadar karıştırın. 2. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıp kıvam alana kadar pişirin. 3. Pişen muhallebiyi soğutun. 4. Soğuyan muhallebiye kremşanti ekleyip mikser ile çırpın. 5. Hazırlanan kremayı, pişirilip ılınınca 1,5 su bardağı süt ile ıslatılan kekin üzerine yayın. 6. Hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.