Buradasın
Gelin tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gelin tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Malzeme sıcaklığı: Kekin ve muhallebinin ılık olması gerekir 23.
- Yumurta ve şekerin çırpılması: Yumurta ve şeker, beyazlaşana kadar iyice çırpılmalıdır 4.
- Fırın kapağı: Kek pişerken fırın kapağı sık sık açılmamalıdır 14.
- Dinlendirme: Tatlı, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilmelidir 134.
- Muhallebi kıvamı: Muhallebi, koyu bir kıvam alana kadar pişirilmeli ve ılıdıktan sonra krem şanti eklenmelidir 235.
- Süt ve şeker karışımı: Keki ıslatmak için soğuk süt ve şeker karışımı kullanılmalı, şekerin çözünmesi için sütle çırpılmalıdır 4.
- Ölçüler: Un ve nişasta ölçüleri tepeleme kullanılmalı ve karışım iyi pişirilmelidir 4.
- Süsleme: Hindistan cevizi, fındık, ceviz gibi malzemelerle süsleme yapılabilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: