Buradasın
Gelin tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gelin tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Şeker ve yumurtayı iyice çırpmak: Tatlının kekinin kabarması için yumurta ve şekerin rengi açılana kadar mikser ile yüksek hızda çırpılması gerekir 14.
- Kek kalıbının sadece altını yağlamak: Kek hamurunun kenarlara tutunabilmesi için kalıbın kenarlarını yağlamamak, sadece altını yağlamak önemlidir 45.
- Harcı plastik spatula ile karıştırmak: Köpük köpük olan harcı karıştırırken plastik spatula kullanmak, harcın sönmesini önler 1.
- Şerbetin ve tatlının sıcak olması: Şerbetin sıcak, tatlının ise sıcak olması, şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar 2.
- Muhallebiyi sürekli karıştırmak: Muhallebiyi pişirirken dibine yapışmaması için sürekli karıştırmak gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: