Kıymalı kabak musakka tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 3 adet kabak - 3 yemek kaşığı kıyma - 1 adet soğan - 1 adet domates - 1 diş sarımsak - 1/3 çay bardağı pirinç - 2 yemek kaşığı sıvı yağ (fındık veya çiçek yağı) - 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası - 1/2 demet dereotu - 2 dal taze nane - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çay kaşığı pul biber - 1/3 çay kaşığı karabiber Yapılışı: 1. Kabakları soyup, yıkayıp, küçük küpler halinde doğrayın. 2. Soğanınızı, sarımsağınızı ayıklayıp, yıkayıp tavla zarı gibi doğrayın. 3. Domateslerinizi yıkayıp, kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 4. Pirincinizi ayıklayıp, yıkayın. 5. Tencerenize kıymanızı ve sıvı yağınızı koyun. 6. Soğanlarınızı, sarımsağınızı sararıncaya kadar, ardından domateslerinizi ve salçanızı ilave edip kavurun. 7. Kabaklarınızı, pirincinizi koyup karıştırın. 8. Kabaklarınızın üzerini örtecek kadar suyunuzu, pul biberinizi, karabiberinizi, tuzunuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. 9. Yemeğinizi servis yapmadan önce dereotunuzu ve nanenizi ince ince doğrayıp tencerenize karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun!