Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mozaik kekin püf noktaları şunlardır:
- Yumurta ve Şekerin Çırpılması: Yumurta ve toz şeker, pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpılmalıdır 24.
- İki Renkli Harcın Karışımı: Kek harcının bir kısmına kakao eklenerek iki renkli harç oluşturulmalı ve bu harçlar dikkatli bir şekilde birbirine karıştırılmalıdır 34.
- Pişirme Sıcaklığı ve Süresi: Kek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilmelidir 24. Kürdan testi yapılarak kekin pişip pişmediği kontrol edilebilir 4.
- Kalıbın Yağlanması: Kek kalıbı, tereyağıyla iyice yağlanmalıdır 1.
- Limon Kabuğu Rendesi: Kek hamuruna rendelenmiş limon kabuğu eklemek, kekin aromasını artırır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: