Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mozaik kekin sert olmasının birkaç nedeni vardır:
- Malzeme Seçimi: Yüksek proteinli un kullanmak, kekin sertleşmesine neden olabilir 1. Ayrıca, katı yağlar (örneğin tereyağı) yerine sıvı yağ kullanılması kekin daha yumuşak olmasını sağlar 1.
- Karıştırma Tekniği: Hamurun fazla karıştırılması, glutenin aşırı gelişmesine yol açar ve kekin yapısını sertleştirir 14.
- Pişirme Süresi ve Sıcaklığı: Kekin aşırı pişirilmesi, içindeki nemin kaybolmasına ve sertleşmesine neden olabilir 14. Her fırının farklı çalıştığını unutmamak gerekir.
- Nem Oranı: Kek pişerken yeterince nemli değilse, sertleşir 1. Tarifte belirtilen sıvı malzemelerin tam olarak kullanılması önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: