Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel mozaik pastayı yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 300 gram petibör bisküvi 13;
- 100 gram tereyağı (eritilmiş) 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 3 yemek kaşığı kakao 1;
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı) 1;
- 1 paket vanilin 1.
Hazırlanışı:
- Bisküvileri büyük bir kaseye alın ve elinizle iri parçalar halinde kırın 1.
- Bir tencerede tereyağını eritin 2. Eritilmiş tereyağının içine süt, toz şeker, kakao ve vanilini ekleyin 1. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın 1. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın ve karışımı biraz soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan çikolatalı karışımı, kırılmış bisküvilerin üzerine dökün 1. İsterseniz ceviz veya fındık gibi kuru yemişleri de ekleyin 1.
- Karışımı bir spatula veya kaşık yardımıyla iyice karıştırın, tüm bisküvilerin sosla kaplandığından emin olun 1.
- Hazırladığınız karışımı streç film serilmiş bir tezgah üzerine dökün 1. Karışımı streç filmle rulo şeklinde sıkıca sarın 1.
- Streç filme sarılmış pastayı buzdolabına koyun ve en az 2-3 saat, tercihen bir gece boyunca dinlendirin 1.
- Mozaik pastayı dolaptan çıkarın, streç filmi dikkatlice açın ve dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: