Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana turşusunun sert olması için şu adımlar izlenmelidir:
- Taze ve sert lahana seçimi yapılmalıdır 2. Yaprakları canlı ve parlak olan orta boy lahanalar tercih edilmelidir 2.
- Lahananın ince dilimler halinde kesilmesi ve kesim sırasında su kaybının en aza indirilmesi sağlanmalıdır 2.
- Doğru tuz oranı kullanılmalıdır; her 1 kilogram lahana için 20-30 gram tuz eklenmesi önerilir 25. İyotlu tuz yerine deniz tuzu veya kaya tuzu tercih edilmelidir 2.
- Fermentasyon süresi oda sıcaklığında 5-10 gün arasında olmalıdır 2. Soğuk havalarda fermentasyon süresi uzayabilir, bu nedenle ara ara kontrol edilmelidir 2.
- Nohut ve sarımsak eklenmesi, turşunun sertleşmesine yardımcı olabilir 4.
Bu püf noktalarına dikkat edilerek yapılan lahana turşusu, hem sağlıklı hem de uzun ömürlü olacaktır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: