Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana turşusunun sert olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Kaya tuzu kullanımı: Turşu yapımında sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanılmalıdır 125. Kaya tuzu, turşunun sert ve uzun ömürlü olmasını sağlar 12.
- Doğru su kullanımı: Turşu suyu için içme suyu dışında bir su kullanılmamalıdır 15.
- Sıkı paketleme: Turşular kavanoza aralarında boşluk kalmayacak şekilde sıkıca dizilmelidir 24.
- Hava almaması: Turşu kavanozunun hava alması durumunda, turşunun bozulma riski artabilir 34.
- Limon ekleme: Arzu edildiğinde turşular arasına limon dilimleri eklenerek turşunun sert kalması desteklenebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: