Mısır ekmeği nasıl yapılır?
Mısır ekmeği yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr mısır unu; 200 gr kaymak; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı şeker; 750 ml sıcak su; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı. Yapılışı: 1. Fırını 200°C'de ısıtın ve ekmeği pişireceğiniz kabı fırına alıp ısıtın. 2. Boş bir karıştırma kabına mısır ununu, tuzu, şekeri ve kaymağı alıp homojen bir şekilde karıştırın. 3. Üzerine sıcak suyun 650 ml'sini ilave edin ve spatula ile karıştırın. 4. Üzerine streç film geçirip 10 dakika dinlendirin. 5. Dinlenen ekmek hamurunuzu çırpma teli ile karıştırın ve geriye kalan 100 ml suyu da ilave edip çırpmaya devam edin. 6. Isınan kabı fırından çıkarıp zeytinyağı ile yağlayın. 7. Tel üzerinde oda sıcaklığına gelince dilimleyip servis edin. Alternatif bir mısır ekmeği tarifi: 3 su bardağı mısır unu; 1 tatlı kaşığı kuru maya; 1 çay bardağı zeytinyağı; 2 su bardağı ılık su; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı toz şeker. Yapılışı: 1. Unu bir kaba aldıktan sonra, ortasına maya, ılık su, zeytinyağı, tuz ve şekeri aktarıp yoğurun. 2. Üzerini nemli bir mutfak beziyle örtüp 40 dakika mayalanması için bekletin. 3. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayıp hamuru yayın. 4. Üzerine fırça ile su sürün. 5. Tekrar üzerini örterek 40 dakika daha mayalanmaya bırakın. 6. 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
Mısır ekmeği nasıl yapılır?