Mısır ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr mısır unu 1;
- 200 gr kaymak 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 750 ml sıcak su 1;
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1.
Yapılışı:
- Fırını 200°C'de ısıtın ve ekmeği pişireceğiniz kabı fırına alıp ısıtın 1.
- Boş bir karıştırma kabına mısır ununu, tuzu, şekeri ve kaymağı alıp homojen bir şekilde karıştırın 1.
- Üzerine sıcak suyun 650 ml'sini ilave edin ve spatula ile karıştırın 1.
- Üzerine streç film geçirip 10 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenen ekmek hamurunuzu çırpma teli ile karıştırın ve geriye kalan 100 ml suyu da ilave edip çırpmaya devam edin 1.
- Isınan kabı fırından çıkarıp zeytinyağı ile yağlayın 1. Ekmek hamurunu içerisine dökün ve ısıttığınız fırında yaklaşık 45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Tel üzerinde oda sıcaklığına gelince dilimleyip servis edin 1.
Alternatif bir mısır ekmeği tarifi:
- 3 su bardağı mısır unu 2;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya 2;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2;
- 2 su bardağı ılık su 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 2.
Yapılışı:
- Unu bir kaba aldıktan sonra, ortasına maya, ılık su, zeytinyağı, tuz ve şekeri aktarıp yoğurun 2.
- Üzerini nemli bir mutfak beziyle örtüp 40 dakika mayalanması için bekletin 2.
- Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayıp hamuru yayın 2.
- Üzerine fırça ile su sürün 2.
- Tekrar üzerini örterek 40 dakika daha mayalanmaya bırakın 2.
- 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: