Mayasız poğaça hamuru yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 100 g oda sıcaklığında tereyağı - 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için) - 2 yemek kaşığı yoğurt - 1 paket kabartma tozu - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber - 2,5-3 su bardağı un - İçi için kaşar, lor peyniri veya beyaz peynir - Üzeri için ay çekirdeği içi, susam, çörek otu vb. Hazırlanışı: 1. Tereyağı, 1 yumurta, 1 yumurta akı, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve toz biberi derin bir kapta karıştırın. 2. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamurdan cevizden büyük mandalinadan küçük parçalar açıp avcunuzda yuvarlak şekilde açın. 4. İçine peynir koyup kapatın ve fırın tepsisine dizin (yağlamanıza veya yağlı kağıt sermenize gerek yok). 5. Kenarlarını çatalla bastırarak yapıştırın. 6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu, vb. gezdirin. 7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.