• Buradasın

    Mahlepli poğaça nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with golden-brown mahlepli poğaçalar fresh from the oven, arranged on a rustic tray beside bowls of butter, yogurt, and a small dish of mahlep, with flour-dusted hands shaping dough in the background.
    Mahlepli poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
    • 125 g tereyağı 1;
    • yarım su bardağı zeytinyağı 1;
    • 2 yumurta akı 1;
    • yarım su bardağı yoğurt 1;
    • 1 tatlı kaşığı mahlep 1;
    • 4 su bardağı un 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • İç harcı için 200 g beyaz peynir ve 7-8 dal maydanoz 1;
    • Üzeri için 1 yumurta sarısı, susam 1.
    Yapılışı:
    1. Derin bir yoğurma kabında tereyağı, zeytinyağı, yumurta akları ve yoğurdu karıştırın 1.
    2. Mahlebi ilave edin 1.
    3. Elediğiniz unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 1.
    4. İç harcı için beyaz peyniri bir kapta çatal yardımıyla ezin 1.
    5. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip karıştırın 1.
    6. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle 10 cm’lik yuvarlaklar açın 1.
    7. İçlerine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın 1.
    8. Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirin 1.
    9. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel poğaça şekli nasıl yapılır?

    En güzel poğaça şekli nasıl yapılır sorusuna yanıt bulunamadı. Ancak, farklı poğaça şekilleri görmek için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir: YouTube. TikTok.

    Mahleplinin püf noktası nedir?

    Mahlepli tariflerde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Tereyağının oda sıcaklığında olması. Unun elemeden kullanılmaması. Mahlebin tane halinde alınıp gerektikçe öğütülmesi. Hamurun yumuşak bir kıvam alana kadar mayalanması için süre tanınması. Pişirme süresinin, kurabiyelerin büyüklüğüne göre ayarlanması. Altlı üstlü pişirme tekniği kullanılması. Mahlebin keskin bir tadı olduğu için ölçülü kullanılması.

    En güzel poğaça hamuru nasıl yapılır?

    En güzel poğaça hamurunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar takip edilebilir: Malzemeler: 2 çay bardağı ılık su (250 ml); 2 çay bardağı ılık süt (250 ml); 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml); 2 yemek kaşığı yoğurt; 1 paket instant maya; 3 yemek kaşığı toz şeker; 1 yemek kaşığı tuz; 2 adet yumurta akı; 8 su bardağı un. Yapılışı: 1. Yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alıp güzelce çırpın. 2. Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyin, yoğurmaya başlayın. 3. Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. 4. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp son kez toparlayın ve tekrar yoğurma kabına alın. 5. Hamurun üzerini streçleyip temiz bir bezle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanan hamurunuzun üzerini açın, elinizle havasını alın ve tezgaha alın. 7. Hamurunuza dilediğiniz şekli vererek poğaçalarınızı hazırlayın. Poğaça hamurunun güzel kabarması için süt ve suyun ılık olması, mayalanma ortamının sıcak tutulması önerilir.

    Mahleplinin içine ne konur?

    Mahlep, genellikle hamur işlerinde kullanılır ve içine şu malzemeler eklenebilir: Kurabiyeler: Fındık, ceviz, pudra şekeri. Poğaçalar: Beyaz peynir, maydanoz, zeytin, patates. Çörekler: Hurma, ceviz. Pilavlar: Patlıcan, kuzu eti, nohut. Ayrıca, mahlep sütlü tatlılarda, içeceklerde (süt, yoğurt, meyve suları) ve et yemeklerinde de kullanılabilir.

    Mahleplili poğaçaya ne kadar mahlep konur?

    Mahlepli poğaçaya 1 tatlı kaşığı mahlep eklenir. Mahlep, poğaçaya sadece güzel bir koku katar, hamurun kıvamını etkilemez.

    Mahlepli poğaça kabartma tozuyla olur mu?

    Evet, mahlepli poğaçada kabartma tozu kullanılabilir. Örneğin, Dr. Oetker'in mahlepli poğaça tarifinde hamur kabartma tozu yer almaktadır. Kevserin Mutfağı'ndaki dereotlu mahlepli poğaça tarifinde ise kabartma tozu yerine mahlep, tuz ve dereotu ile birlikte bir tatlı kaşığı karbonat kullanılmaktadır.

    Poğaçanın malzemeleri nelerdir?

    Poğaçanın malzemeleri, poğaça türüne göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak kullanılan malzemeler şunlardır: Beyaz un veya tam buğday unu. Maya (mayalı poğaçalar için). Yumurta. Tereyağı. Yoğurt veya süt (hamurun yumuşak olması için). Sıvı yağ. Şeker (mayalı poğaçalar için). Tuz. İç harç (peynir, zeytin, patates, kıyma gibi). Ayrıca, poğaçanın üzerine çörek otu, susam veya haşhaş gibi malzemeler de serpilebilir.