Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mahlepli poğaça yapmak için gerekli malzemeler:
- 125 g tereyağı 1;
- yarım su bardağı zeytinyağı 1;
- 2 yumurta akı 1;
- yarım su bardağı yoğurt 1;
- 1 tatlı kaşığı mahlep 1;
- 4 su bardağı un 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- İç harcı için 200 g beyaz peynir ve 7-8 dal maydanoz 1;
- Üzeri için 1 yumurta sarısı, susam 1.
Yapılışı:
- Derin bir yoğurma kabında tereyağı, zeytinyağı, yumurta akları ve yoğurdu karıştırın 1.
- Mahlebi ilave edin 1.
- Elediğiniz unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 1.
- İç harcı için beyaz peyniri bir kapta çatal yardımıyla ezin 1.
- İnce kıydığınız maydanozu ilave edip karıştırın 1.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle 10 cm’lik yuvarlaklar açın 1.
- İçlerine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın 1.
- Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: