Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mahlepli kurabiyenin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Özellikle tereyağı ve diğer malzemelerin oda sıcaklığında olması, hamurun daha kolay yoğrulmasını sağlar 3.
- Unun Azar Azar İlave Edilmesi: Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek önemlidir 3.
- Sirke Kullanımı: Kurabiyelere kıyırlık vermesi için sirke mutlaka kullanılmalıdır 2.
- Fırın Isısı ve Süresi: 180 derece fırında, kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirilmesi önerilir 13.
- Mahlep Miktarı: Mahlep miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: