Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mahlepli tariflerde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Tereyağının oda sıcaklığında olması 1.
- Unun elemeden kullanılmaması 1.
- Mahlebin tane halinde alınıp gerektikçe öğütülmesi 2. Toz mahlebin çabuk bozulabileceği ve buzdolabında saklanması gerektiği 2.
- Hamurun yumuşak bir kıvam alana kadar mayalanması için süre tanınması 3.
- Pişirme süresinin, kurabiyelerin büyüklüğüne göre ayarlanması 1. Küçük kurabiyeler daha kısa sürede pişerken, büyük kurabiyeler daha uzun süre pişirilmelidir 1.
- Altlı üstlü pişirme tekniği kullanılması 3. Bu, çöreğin içinin de pişmesini sağlar 3.
- Mahlebin keskin bir tadı olduğu için ölçülü kullanılması 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: