Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limonlu kek sosu için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Pudra şekeri bir karıştırma kabına alınır 1.
- Üzerine limon suyu ve süt eklenip mikserle çırpılır 12.
- Çok katıysa limon suyu, cıvıksa pudra şekeri eklenip tekrar çırpılır 1.
- İstenilen kıvama gelince soğuyan kekin üzerine dökülür 1.
Alternatif olarak, limonlu sos için farklı bir tarif:
- 1 su bardağı toz şeker 5;
- 1/2 su bardağı limon suyu (yaklaşık 2 limon) 5;
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 5;
- 1 tatlı kaşığı vanilin 5;
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası 5;
- 1 su bardağı su 5.
Hazırlanışı:
- Şeker ve su bir tencereye alınıp orta ateşte karıştırarak şekerin tamamen erimesi sağlanır 5.
- Başka bir kapta mısır nişastası biraz suyla açılıp limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir 5.
- Bu karışım şekerli su karışımına eklenir 5.
- Tüm malzemeler tencereye eklendikten sonra karışım sürekli karıştırılarak kaynamaya bırakılır 5.
- Sos kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır ve 2-3 dakika daha pişirilir 5.
- Sos piştikten sonra vanilin eklenir ve bir süre daha karıştırılır 5.
- Ocaktan alınıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir 5.
Kek iyice soğuduktan sonra hazırlanan limonlu sos üzerine dökülür 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: