Buradasın
Limonlu pastanın kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limonlu pastanın kreması için iki farklı tarif:
- Limonlu Pastacı Kreması Tarifi:
- Malzemeler: 500 ml süt, 1 limon kabuğu (ince rendelenmiş), 100 gram toz şeker, 55 gram mısır nişastası, 2 yumurta 1.
- Hazırlanışı:
- Sütü, şekerin dörtte birini ve limon kabuklarını orta boy bir tencereye koyup karıştırın, kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte pişirin 1.
- Geniş bir kasede kalan şeker, nişasta ve yumurtaları şeker eriyene kadar çırpın 1.
- Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın, sıcaklıkları dengeleyin 1.
- Karışımı tekrar tencereye alın ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin 1.
- Koyulaşmayı gördüğünüzde ocağın altını kısın ve 3 dakika daha pişirin 1.
- Pastacı kremasını cam bir kaseye aktarın, vanilya çubuğunu çıkarın ve streç filmle kaplayın 1. Önce oda sıcaklığında 2 saat, ardından buzdolabında 3 güne kadar dinlendirin 1.
- Kullanmadan önce kremayı çırpın, içine limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin 1.
- Limonlu Pasta Kreması (Lemon Curd) Tarifi:
- Malzemeler: 2 limon (kabuğunun rendesi ve suyu), 2 yumurta, 1 çay kaşığı nişasta, 85 gram şeker, 50 gram tereyağı 3.
- Hazırlanışı:
- Limonları yıkayın, kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın 3.
- Nişasta, yumurta ve şekeri ekleyip karıştırın 3.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 100 C'ye ısıtın, kaynamamasına dikkat edin 3.
- Koyulaşınca karışımı başka bir kaba süzün ve soğumaya bırakın 3.
- Ilıyınca tereyağını ekleyip karıştırın 3.
- Kavanozlara doldurup buzdolabında saklayın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: