Buradasın
Limonlu pastanın kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limonlu pastanın kremasını yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta sarısı 1;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- 3 adet limon suyu 1;
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1;
- 4 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 adet vanilya (isteğe bağlı) 1;
- 3/4 su bardağı toz şeker 1;
- 2 yemek kaşığı nişasta 1.
Yapılışı:
- Bir tencerede süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve şekeri bir araya getirin 1. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin 1.
- Kaynamaya başladıktan sonra, karıştırmaya devam ederek nişastayı azar azar ekleyin 1. Koyu kıvamlı bir karışım elde edene kadar karıştırmayı sürdürün 1.
- Son olarak, tereyağını ve vanilyayı ekleyin 1. Kıvam iyice koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Ateşten alın ve soğumaya bırakın 1.
- Soğuduktan sonra, kremayı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: