• Buradasın

    Limonlu roll içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Limonlu rulo pastanın içinde bulunan malzemeler şunlardır:
    Hamur için:
    • 4 adet yumurta 12;
    • 1 su bardağı toz şeker 12;
    • 1 su bardağı un 12;
    • 1 paket kabartma tozu 12;
    • 1 paket vanilin 12;
    • 1/2 su bardağı limon suyu 12;
    • 1 limonun rendelenmiş kabuğu 12.
    Krema için:
    • 1 paket krem şanti veya 200 ml sıvı krema 1;
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1;
    • Yarım su bardağı su 1.
    Ayrıca, pastanın üzerine limon kabuğu rendesi serpilebilir veya meyve dilimleriyle süslenebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Limonlu rulo pasta nasıl yapılır?

    Limonlu rulo pasta yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 200 gr. toz şeker; Yarım limonun suyu; 1 adet limon kabuğu rendesi; 3 çay bardağı un; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu. Kreması için: 750 ml. süt; 4 yemek kaşığı toz şeker; 1 adet limon kabuğu rendesi; Yarım limon suyu; Yarım çay bardağı nişasta; 1 paket vanilya; 2 tatlı kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Bir kabın içine yumurtayı ve şekeri ekleyip iyice çırpın. 2. Üzerine limon suyunu, limon kabuğu rendesini, vanilini ve ununu ekleyip malzemeleri yeniden çırpın. 3. Bu karışımı yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye döküp yayılmasını sağlayın. 4. Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika kadar piştikten sonra keki rulo yapıp soğumaya bırakın. 5. Kreması için bir tencerenin içine süt, toz şeker, limon suyu, nişasta ve limon kabuğu rendesini atıp karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin. 6. Kıvam aldığında üzerine vanilyayı ve tereyağını ekleyip mikserden geçirin. 7. Son olarak soğuyan rulonuzu yağlı kağıda serin ve limonlu kremanızı kekin üzerine dökün. 8. Düzgün şekilde rulo yaptıktan sonra servis yapabilirsiniz.

    Limonlu rulonun kreması nasıl yapılır?

    Limonlu rulonun kreması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 750 ml süt - 4 yemek kaşığı toz şeker - 1 adet limon kabuğu rendesi - Yarım limon suyu - Yarım çay bardağı nişasta - 1 paket vanilya - 2 tatlı kaşığı tereyağı Yapılışı: 1. Bir tencerenin içine süt, toz şeker, limon suyu, nişasta ve limon kabuğu rendesini atıp karıştırın. 2. Karışımı kıvam alana kadar pişirin. 3. Kıvam aldığında üzerine vanilyayı ve tereyağını ekleyip mikserden geçirin. 4. Krema hazır olduğunda, soğuyan rulonuzun üzerine döküp düzgün şekilde rulo yaparak servis yapabilirsiniz.