Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limonlu Hira Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- 1 yumurta 1;
- 2 çay bardağı irmik 1;
- 2 çay bardağı un 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1;
- 1 paket kabartma tozu 1.
Üzeri için:
- 1 çay bardağı irmik 1.
Şerbeti için:
Hazırlanışı:
- Şerbet için şeker ve su ocakta karıştırılarak eritilir, bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır 1.
- Hamur için yumurta, sıvı yağ, yoğurt, irmik, limon kabuğu ve kabartma tozu karıştırılır, un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir ve irmiğe bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir 1.
- 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye ve altı kızarana kadar pişirilir 1.
- Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: