Buradasın
Hira tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hira tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Malzeme sıcaklığı: Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır 2.
- Yoğurma: Malzemeler iyice harmanlanıp yoğrulmalıdır 2.
- Hamur kıvamı: Ele yapışan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilmelidir 23.
- Şekil verme: Hamur şekillendirilirken, düzgün şekil alabilmek için hafif yağlanarak yuvarlanmalıdır 2.
- Pişirme: Tatlılar pembeleşinceye kadar, önceden ısıtılmış 170°C fırında 25 dakika pişirilmelidir 23.
- Şerbetleme: Şerbet soğuk, tatlılar sıcakken dökülmelidir 12.
- Dinlendirme: Şerbeti çekip dinlenen tatlılar, Antep fıstığı gibi süslemelerle servis edilebilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: