Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel limonlu keki yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 13;
- 1 su bardağı toz şeker 13;
- 1 su bardağı süt veya yoğurt 1;
- Yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 adet limonun kabuğu rendesi 1;
- Yarım limonun suyu 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 2 su bardağı un 1.
Hazırlanışı:
- Yumurtaları ve şekeri iyice çırparak karışımın beyazlaşmasını ve köpürmesini sağlayın 1.
- Süt veya yoğurdu, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin 1.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın 1.
- Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin 1. (Kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz) 1.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin 1.
Servis önerileri: İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilir veya limonlu glazürle kaplayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: