Buradasın
Kek yaparken limon suyu yerine ne kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kek yaparken limon suyu yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
- Misket limonu suyu (lime suyu) 1. Limon suyuyla benzer tat ve asitlik seviyesine sahiptir 1.
- Portakal suyu 1. Çoğu tarifte limon suyunun yerine kullanılabilir, ancak daha az asidik ve daha tatlı bir lezzet sunar 1.
- Sirke 15. Küçük miktarlarda kullanıldığında, pişirme veya fırınlamada limon suyunun alternatifi olarak değerlendirilebilir 15.
- Sitrik asit 1. Bir çay kaşığı sitrik asit, yaklaşık yarım bardak limon suyuna eşdeğer asitlik sağlar 1.
- Limon kabuğu rendesi 12. Konsantre bir limon aroması ve asitlik kaynağı olarak hizmet eder 12.
- Krem tartar 1. Asidik bir toz olan krem tartar, limon suyu yerine kullanılabilir 1.
Limon suyunun ana bileşen olduğu tatlılarda, limon suyu yerine kullanılan malzemeler farklı bir tat verebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: